elenfrde

Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών και Υδρογεννητριών σε αυτόνομο σύστημα ηλεκτροδότησης στη Κύπρο

 

 

 

 

 

 

Ανάγκες εγκατάστασης:   Το σύστημα σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες απομακρυσμένης  ιχθυοτροφικής μονάδας που μέχρι τώρα λειτουργούσε με γεννήτριες πετρελαίου αφού δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο.  Το κόστος λειτουργίας συνεπώς ήταν μεγάλο και ασύμφορο.   Πλέον, το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού όπως ψυγεία, διάφορες μηχανές, φωτισμός αλλά και οι καταναλώσεις του προσωπικού που διαμένει εκεί, εξυπηρετούνται από την αυτόνομη εγκατάσταση.

 

Εξοπλισμός και μέρη του συστήματός:  Αφού μετρήσαμε την απαιτούμενη ισχύ των υπαρχουσών καταναλώσεων και συνυπολογίσαμε τα μελλοντικά φορτία, επιλέξαμε τον κατάλληλο εξοπλισμό ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης εγκατάστασης.

Φωτοβολταϊκή μονάδα  11,5kW: Συνολικά εγκαταστάθηκαν 42 ηλιακοί συλλέκτες 275Wp  σε 2 string (21x1) και στην συνέχεια το κάθε ένα μέσω ξεχωριστού MPPT ρυθμιστή ( Vario String 120Α, Studer) , συνδέθηκε στην μπαταρία. Η καθαρή ΦΒ επιφάνεια είναι περίπου 70 τ.μ και τα πάνελ στηρίχθηκαν σε επιδαπέδιες βάσεις αλουμίνιου .

Υδροηλεκτρική μονάδα  8kW3 υδρογενήτριες παραλληλισμένες  στον ιδιο MPPT ρυθμιστή φόρτισης (Vario String 70A), τροφοδοτούνται  από μανομετρικό ύψος 6 μέτρων με νερό ροής  40 λίτρων/δευτερόλεπτο. Συνολικά παράγουν περίπου 24kWh την ημέρα. Τον χειμώνα ακόμα 3 θα τροφοδοτούνται παράγοντας την διπλάσια ισχύ, ενώ μελλοντικά η παραγόμενη ισχύς θα τετραπλασιαστεί όταν αντληθεί το νερό από τα 20μ.

Μπαταρία: 48 τεμάχια 2V 1200Ah gel κλειστού τύπου γεφυρώθηκαν  κατάλληλα για να σχηματίσουν  μπαταρία  48V με συνολική χωρητικότητα 2400Αh.  Το ρεύμα ,η τάση , η φόρτιση και όλα τα στοιχεία που αφορούν την  λειτουργία της μπαταρίας καταγράφονται και ελέγχονται μέσω ειδικού οργάνου ελέγχου  (battery monitor) της Studer

Μετατροπή τάσης: Για την μετατροπή της τάσης από τα 48VDC στα 240VAC 50Ηz παραλληλίστηκαν 3 inverter Studer XTH 6000-48 συνολικής τριφασικής ισχύος 15kVA. Τα Inverter διαθέτουν φορτιστή (300Α) και αυτόματη μεταγωγή. Αλληλεπιδρούν με την γεννήτρια όσο αυτή λειτουργεί, φορτίζουν την μπαταρία και εκτρέπουν τα φορτία όταν η μπαταρία είναι σε χαμηλή στάθμη.

Παρακολούθηση συστήματος:  Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να βλέπει σε πραγματικό χρόνο όλα τα μεγέθη του συστήματος μέσω του ειδικού οργάνου RCC-02 αλλά και να επέμβει στο σύστημα αλλάζοντας διάφορες παραμέτρους. Όλα τα δεδομένα της λειτουργίας αποθηκεύονται σε αφαιρούμενη μνήμη SD.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=udEN2sKosXY

 

Eshop - B2B

Ηλεκτρονικό κατάστημα με πολλές δυνατότητες και ευκολίες χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας ή κάνετε εγγραφή για να επωφεληθείτε.

Eshop


Επικοινωνήστε μαζί μας

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  210 75 63 166
  210 75 63 266
  Αριστοτέλους 16 & Ομήρου

Χάρτης

Pals Power & Energy Solutions

Χάρτης

Κατάλογοι

Κατάλογος προϊόντων Pals σε ηλεκτρονική μορφή

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Today176
Total3714902